Mutsuzluğun Nedenleri Mutlu Olma Yolları Mutlu Olabiliriz Ama Nasıl ?
Mutluluğun yolları yıllarca aranmış, deneme,yanılmalar,tecrübeler,eğitimler, terapiler gibi teknikler ve kaynaklar ile öğrenilmeye çalışılmıştır. Aslında mutluluğun yollarını ararken, mutsuzluğun yollarını buluruz. Çünkü hayat kendi başına düşünüldüğü ve hissedildiği gibi yaşanır. Yani aynı olayı yaşayan iki kişinin farklı duygular ve düşünceler yaşaması,mutluluğun bir bakış tarzı ve hissediş olduğunu ortaya koyar.fakat insanların farklı bakması yüzeysel değil, bazen kemikleşmiş bir sistematik zihinsel süreç iken bazen çözüm yolu olarak geliştirilmiştir.
Mutlu olmak sadece belirli bir durum veya olaya karşı olabilecek kadar lokal bir durum değildir. Hayat bir bütün ise mutluluk da bir bütündür.fakat az sonra tek tek değineceğim gibi hiç de mutluluğa bir bütün olarak bakamıyoruz.
*Her An Mutlu Olmalıyım. Peki bu mümkün müdür ? aslında şuan en büyük sorunumuz bu. Nedense her anımızın mutlu olmasının peşindeyiz. Mutsuzluğa,keyifsizliğe, bir şeyin yanlış gitmesine tahammülümüz yok.işte ilk nokta bu: her anımızda mutlu olamayacağımızı kabul etmeliyiz. Kabul edersek, gün içinde yaşadığımız olumsuzlukları yaşamın bir parçası ve gereği olarak görür,dövünmek ve üzülmek yerine çözüm ararız. İnsanın her an mutlu olması demek, hayatının anlamsızlaşması demektir. Zamanla rutin bir hal alan mutluluk adındaki etkinlikler bizde doyumsuzluk ve eskisi kadar bizi mutlu etmeyen durumlara doğru gider. Ayrıca burada mutluluğun tanımını da doğru yapmamız gerekir.mutluluk hayatın istenildiği düzeyde kısa ve uzun hedeflerin gerçekleşmesi iken aynı zamanda da bireysel olup herkesin isteğine göre şekillenir.
Acı:
Eğer hayatınızda acılar var, acılar yaşıyorsanız size acı verecek kadar değerli şeylere sahipsiniz ve bu acı sizinde önemli olduğunuzun bir göstergesidir. Bu nedenle acıların bir yaşam kaynağı olduğu,hayata bağlanmanın bir göstergesi olduğunu bilmeliyiz. Düşünün ki hayatta hiçbir şey size acı vermiyor. Ne bir kayıp ne bir bitiş ne de başka bir şey. O halde siz bu hayatın neresindesiniz? O halde siz bu hayatta hiç bir şeye sahip değilsiniz.
Kaygı:
Aslında ülkemizde en büyük psikolojik iki hastalığın varlığından söz edebiliriz. Kaygı ve depresyon. Kaygıların temel analizi: bizi üzen olaylar değil,bizim onlar hakkındaki yorumlarımız ve düşüncelerimizdir. Aklınıza şuan sizi en çok kaygılandıran olayı getirin. • sizin yerinize başkası olsaydı da bu olayı sizin gibi yorumlar mıydı? • Bu olayı yaşayan arkadaşınıza ne önerirdiniz? • olabilecek en kötü şey nedir? • Dediklerinin olacağına dair kanıtlar var mı? • Duygular hiçbir zaman kanıt değildir o halde kanıt? • Sonucun beklediğim gibi olma olasılığı nedir? İhtimal mi gerçeklik mi?
Kaygının temelinde olayı büyütmek,gücünü küçültmek vardır. Burada kişinin yaşadığı kaygı ne ile ilgili olursa olsun kontrol edememe, baş edememe vardır. “ya.. olursa biterim.,mahvolurum. Çıldırırım….. gibi… yani mutsuzluğumuzun temel nedenlerinden biri de gerçeklikler üzerinden değil de duygularımızı ve kendi yarattığımız düşünceleri kanıt saymaktır. Eşinden sürekli şüphe eden birinin kanıtı yoktur. Duygularıyla bunu test eder. Ama artık bu güvensizlik ve hesap sormak evlilikte mutsuzluk haline geldiği için eşi kadını gerçekten aldatabilir. Yani duygularımız ciddi adımlar için bizi yanıltacağından mutsuz oluruz.
Evlilik: Tercilerimizdeki nedenler çok önemlidir. Neden evlenmek istiyoruz? Aslında mutsuz evliliklerin temelindeki düşünce” tedavi amaçlıdır.” Evlenirsem hiçbir sorunum kalmayacak, evlenirsem ruhsal olarak, ekonomik olarak sosyal olarak tüm sorunlarım bitecek.dünyanın en mutlu insanı olacağım. Peki evlenenlerin hepsi bu sonuca mı ulaştı.karar sizin. Ayrıca evleneceğiniz kişinin de sizin bir kurtarıcı olarak gördüğünü düşünün. Bu beklentileri karşılayabilir misiniz? Evlilik bir tedavi değildir. Evlilik tedavi sonrası karardır. Doğru bir evlilik yoktur. Doğru yürütülen bir evlilik vardır. Sizin evlilik öncesi ne kadar flört ettiğiniz ne kadar çok görüştüğünüz o evliliğin sağlamlığını veya mutluluk derecesini desteklemez. Önemli olan evlilik öncesi zamanı nasıl geçirdiniz. Yıllarca flört edip,evliliklerinde hemen boşananları görebiliyoruz. Burada temel olan, flörtü nasıl geçirmektir. Flört ; partnerini tanımak için geçen süreçtir. Yoksa, sadece zamanı yaşamak,sosyal-fiziksel-duygusal paylaşım süreci değildir. Siz yıllarca biriyle çıkar, yine de onu tanıyamayabilirsiniz. Onu tanımak, onunla olmak değil, onunla önemli konuları kritik etmek, söylemleri ile eylemleri arasındaki tutarlılığı görmektir. Bu nedenle çoğunun aksine” aşık olmadan evlenin diyorum”. Aşık olursanız çoğu gerçeği görmeden evlenirsiniz. Size ters geliyor değil mi ? karar sizin.
Evlilik &benzerlik :
İnsanlar her zaman tanıdıklarını tanımadıklarına göre daha yakın görürler. Bu nedenle ilişkilerde yakınlaşmak ancak tanımayla olur. tanımadan yaşanılan ilişkiler sadece içgüdüsel ve eğlence amaçlıdır. Sonrası ve devamı hakkında fikriniz yoktur.
Bunun yanında şaşırdığımız bir nokta şudur: biriyle ortak noktanızın olması, onunla denk ve eşit olduğunuz anlamına gelmez. İkinizin pop müzik sevmesi,benzerliktir denklik değil. İkinizin çalışması denklik değil, benzerliktir. Evlilikte benzerlikler üzerine değil daha çok denklik üzerine hareket edersek, mutluluk ve mutlu olabilmek oranımızı arttırırız
Bakış açısı tedavisi.
Dedik ki bizi üzen olaylar değil, bizim onlar ile ilgili duygu ve düşüncelerimizdir. yani örnek: yaşadığınız yerde her gün piyango çekilişi var. Bu çekilişte herkese bir bilet veriliyor. Piyangoda ise,ölüm,kaza,kayıp,iflas,hastalık,kanser,düşmek, ağlamak,terk edilmek vb.. çok kötüden çok iyiye doğru ödüller !! var.amortiler var. Boşlar var. Bazılarının piyangosuna ölüm çıktı. Bazılarının kaza bazılarının kazanç,kayıp. Senin piyangona ise terk edilmek çıktı ne dersin. Üzülür müsün? Sonuçta her gün elimizde bir bilet yok mu ?.. ve bu bilete her gün bir şeyler çıkmıyor mu? Ama biz olayı sadece bizim başımıza gelmiş gibi yorumlar, suçu ve kabahati kendimizde ararsak kendimizi mutsuz ederiz.
Gerçek mi hipotez mi?
Duygularımız kanıt olamaz dedik.”.beni terk edecek, beni aldatıyor, beni sevmiyor gibi düşüncelerimizi yarattığımızda bunlar ile ilgili sonuçları da üretiriz. “beni sevmiyor o halde,terk edecek. O halde başka biriyle ilişkisi var”. Bu tip yanlış çıkarsamalar ilişkiyi ve iletişimi 3 e böler. Siz, o ve sizin senaryonuz.senaryonuza o kadar kendinizi kaptırırsınız ki, artık partnerinizi senaryoda oynatmak için adeta rol verir ve ilişkilendirmek istersiniz.
Genellemek: Daha önce yaşanılan olayların sonra tekrar yaşanması kaygısı insanlarda hep gelecek ile ilgili girişim adım atma konusunda hata yaptırır. Eğer eskiden başınıza gelen bir olayı tekrarlarca yaşıyorsanız, sorun sizin yaklaşımınızdadır. Aynı nedenler aynı sonucu verir. Siz aynı yaklaşımlar ve aynı nedenlerin üzerine kurduğunuz her şeyde aynı sonucu alırısınız. aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.” diyordu bir zamanlar dünyanın dahisi Einstein… yani hem geçmişe sığınıp onun üzerine hayatı kurmak bir mutsuzluk nedeni ,hem de nedenleri değiştirmeden sonuçları değiştirmeye çalışmak bir mutsuzluk nedenidir.
Çaresizlik: Hayatta çaresiz insan yoktur. çaresizlik hissetmek vardır.Sadece bir şeyler yapması için cesareti ve planı olmayanlar vardır.çaresizlik için önce plan ve yol haritası çizmeliyiz. Yeni bir ben olmak adlı makalemde buna detaylı değinmiştim. Yolunuzu çizersiniz, önceden planlarsınız. Engelleri de kabullenir ve sistematik çözersiniz. Gerekirse destek alırsınız. Ama unutmayın ki; çaresiz insan yoktur, ne yapacağını bilmeyen vardır. Nasıl yapacağını bilmeyen vardır.
Hareket et mutlu ol : sev ve çalış
İnsanın bünyesi hareket etmek için kurgulanmış bir makine gibidir. Siz hareket etmedikçe, tekerlekler dönmez, demirler paslanır. Özellikle depresif ruh hallerinde hareket etmek, isteksizlik ve halsizlik vardır.. fakat bunu yenmek için üzerine gitmemiz gerekir. Hareket etmeyen insan, az iş yapsa da daha çok yorgun düşer,daha keyifsizdir,sorumluklardan kaçar. Aslında zamanda bu durumu alışkanlık ve yaşam şekli haline dönüşür. Freud, dediği gibi “mutlu olmak istiyorsan çalış ve sev”.. çalışmak, vücuttaki seratonin hormonunun salgılanmasını ve kendinizi güçlü hissetmenizi sağlar.
“İşe yaramıyorum” diye düşünen biri, çalışırsa (buradaki çalışmak illaki para kazanmak amaçlı değildir) kendini işe yarıyor, elinden bir şeyler geliyor diye algılayacağı için kendini önemsemeye başlayacaktır.
Sonuca değil sürece odaklan :
Sonucunu düşündüğün her şeyde, zevk almak yerine kaygılarınla boğuşursun. “ ya olursa ya olmazsa.belki, belirsizlik, karamsarlık hep olumsuzlukları seçme gibi çıkarımlarda bulunuruz. İlişkinizde soruna odaklanırsanız tadını alamazsınız. bu durum ise hep plan yapan hep kaygı yaratan bir sevgili haline dönüştürür sizi. Sınav kaygısının tek nedeni sonuca odaklanmaktır. Ya kazanamazsam, ya sınav günü bir şey olursa gibi. Hayat sınav gibidir, hep ya bir şey olursa derseniz evden çıkmamamız yada kimseyle iletişim kurmamanız gerekir. Sonuca odaklanmak, sürecin kötü yaşanmasına neden olur. partneriniz “ flört ederken böyle evlenirsem hiç kaldıramam deyip sizden ayırabilir”
Aslında sonuca odaklanmak bazen bir özgüven sorunun göstergesidir. Rahat olamamaktır. Kaybetme kaygısıdır. Bu nedenle sonuca odaklı biriyseniz “nende böyle düşünüyorum”diye kendinizi sorgulamalısınız.yada bir danışmandan destek almalısınız.
Ayrıca eğer günlük hayatınızda “ya ile başlayan cümleler veya se-sa ile biten cümleler var ise bunlara inanmak yerine bunların gerçek olmadığını düşünmelisiniz.
Serhat yabancı aile Danışmanı
Hemen uzmana sorunuzu danışabilirsiniz 05348747622 |
çocuk psikologu, ergenlik, emdr,oyun terapisi, tikler, sınav kaygısı,hiperaktivite, korkular, fobiler,iletişim, öfke kontrol, stres, zeka testi, gelişim, kaygı, tırnak yeme,panik atak, terapist, ergen terapisi,okul başarısızlığı, depresyon, kişilik testleri, sıkıntılar, takıntılar,konusma problemleri, çekingenlik,travma, sosyal fobi, grup terapisi,ailevi problemler, boşanma,mesleki gelişim, hırçın cocuklar,cocukluk depresyonu, çocuklarda panik atak, gelişim testleri, dikkat ve algı testleri, üsküdarda psikolog,danışmanlık, yetişkin psikolog,yalan söyleme psikolog, sınav kaygısı, uzman psikolog, değişim, sıkıntı,psikoterapi, öfke kontrol, klinik psikolog, yenilik, çökkünlük,bireysel psikoterapi, cinsellik,anoreksia, psikolojik iyleşme,depresif, fobi, vajinismus,somatizasyon, hayat, mani, korku,ilişki problemi, uçuş fobisi, yaşam,sosyal fobi, endişe, stres yönetimi,klostrofobi, bağımlılık, şizofreni,panik atak, iletişim, motivasyon,tedavi, psikotik bozukluk,depresyon, iletişim problemleri,yetişkin danışmanlığı, bipolar,özgüven, obsesifkompalsif bozukluk, yeme bozukluğu,bireysel danışmanlık, kişilik, kimlik karmaşası, danışmanlık, bulimia,farkındalık, projektif testler, ergen psikoloğu üsküdarda psikolog, ümraniyede psikolog, psikolojik danışman,kaygı problemi, okb tedavisi,depresyon tedavi, panik atak,özgüven problemi, özgüven eksikliği, aile içi problemler,kurumsal danışmanlık, vajinismus,cinsel isteksizlik, ağrılı cinsel ilişki,korku tedavisi, psikoterapi, sosyal fobi, hızlı kalp çarpıntısı, nefes alamama, öfke patlamaları, öfke kontrol, motivasyon eğitimi, stres ile başa çıkma, sınav kaygisi,performans kaygısı, kişisel gelişim,ümraniyede çocuk psikolog, uyku problemi, yuvaya psikolog, migren,baş ağrısı, çocuk psikoloğu,somatik hastalıklar, psikolog arıyorum, kanserde psikolog,taksimde psikolog, kavacıkda psikolog, ataşehirde psikolog,gevşeme egzersizleri, emdr,takıntı, ergen sorunları, obsesif kompulsif bozuklu, postpartum depresyon, kurumlara psikolog, alt ıslatma, aşırı yemek yeme,aldatılma-boşanma, evililik sorunları-terapi, çift terapisi beslenme, besin, dilek sezen,sağlık, hacettepe, diyet,diyetisyen, ataşehir, dilek, sezen,diyaliz, istanbul, tıp merkezi,maltepe tıp merkezi, maltepe,küçükbakkalköy, türkiye diyetisyenler, erencerrahi tıp merkezi, incelme, zayıflama,beslenme uzmanı, hastane,diyabet, obezite, seker hastaları,kolesterol, gebelik, istanbul diyetisyen, sağlıklı zayıflama,ataşehir diyetisyen, şeker hastalığı,sağlıklı beslenme, maltepe diyetisyen, kg kaybı cinsel işlev bozuklukları, kimlik sorunları, duygusal sorunlar, dikkat eksikliği, hiperaktivite, kişilik testi,dikkat algı testleri, depresyon,anksiyete, fobi, aile danışmanlığı,sınav kaygısı, tikler ağrılar, alkol ve madde bağımlılığ, aldatma-boşanma, zeka testleri, porteus labirent testi, bender gestalt,kimlik bocalaması, ergenlik sorunları, tematik algı testi, aşırı yeme, uyku bozukluğu, kişilik bozuklukları, ani öfke patlamaları,ilişki sorunları, bluğ çağı krizi,narkolepsi, kabus-korku,uyurgezerlik, diş gıcırdatma,kendine zarar verme, psikoterapi,kişilik testleri, mmpı, yaşlılık dönemi, çocuk eğitimi, izmir,psıkolog, izmirde psikolog, izmirde psikolog arıyorum, izmir psikolog,psikolog izmir, terapist, izmirde psikolog aranmakt, izmir psikolog listesi, izmirdeki psikologlar, evlilik terapisi, evlilik danışmanı, evlilik danışmanlığı ergen sorunları, evlilik sorunları,stres, evlilik terapisti, arkadaş ilişkileri, öğrenci koçu, psikolog,psikolojik tedavi, psikolojik danışman, eğitim koçu bağdat cadde, hipokontriyak, panik atak,uyum sorunu, evlilik danışmanı,stresle başa çıkma, psikoloji,kariyer danışmanı, iletişim sorunu,en iyi danışman, psikolog bağdat caddesi, danışmanlık, motivasyon,problem çözme becerileri, hedef belirleme, öfke kontrolü, sınav kaygısı, hiperaktivite, duygusal,öğrenme stilleri, duygusal problemler, aile danışmanı,ergenlik, ilişki danışmanı, kadıköy psikolog, kadıköy psikolojik danış,yaşam koçu, dikkat eksikliği,terapi, ergenlik problemleri, kariyer danışmanlığı, anadolu yakası psikolog, obsesif kompulsif, eğitim koçu, aile ve evlilik terapisti,avrupa yakası psikolog, dikkat dağınıklığı, okul sorunları, evlilik danışmanlığı, en iyi eğitim koçu avrupa, eğitim koçu kadıköy Bakırköy,zeytinburnu,güngören,başakşehir, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler,
İstanbul -Bireysel Psikolojik Danışmanlık
-Depresyon
-Panik Atak ve Panik Bozukluklar
-Obsesisf Kompulsif Bozukluk (Saplantı Zorlantı Bozukluğu)
-Fobiler
-Cinsel İşlev Bozuklukları
-Cinsel sapkınlıklar
-Eşcinsellik( Gay,Lezbiyen, Biseksüel, Transeksüel)
-Cinsel Kimlik Problemleri
-Erken Boşalma
-Vajinismus(Kadınlarda Cinsel İlişkiye Girereme)
-Cinsel İstek Bozukluğu
-Aile Terapisi
-Evlilik Öncesi Danışmanlık
-Çocuklarda Davranış Bozuklukları
-Ergenlik Krizi ve Ergenlik Sorunları
-Sınav Kaygısı
-Öfke Kontrolü emdr, travma, psikolojik danışmanlık, psikoterapi, bireysel terapi, aile terapisi, çift terapisi,ilişki problemi, cinsellik, yetişkin psikoloğu, ergen psikoloğu, fobi,endişe, anksiyete, panik atak,depresyon, ptsd, tssb, sosyal fobi,kaygı, evlilik danışmanlığı,vajinusmus, boşanma, iletişim,iletişim sorunları, yeme bozukluğu,konversiyon, somatizasyon,dissosiyasyon, savunma mekanizmaları, kişilik bozukluğu,dürtü kontrol problemi, kararsızlık,takıntılar, sınav kaygısı, kurumsal danışmanlık, performans geliştirme, motivasyon, kendini ifade edebilme, grup terapisi terapist,cinsel terapist, evlilik, evlilik terapisti, vajinismus, erken boşalma, ereksiyon, ereksiyon kaybı, iktidarsızlık, sertleşme problemi, cinsellik, ağrılı cinsel ilişki, disparoni, cinsel işlev kaybı,ergen psikoloğu, çocuk psikoloğu,disleksi, zeka testi, cinsellikten tiksinme, aldatma, anadolu yakası psikolog, anadolu yakası, bağdat caddesi psikolog, evlilikte iletişim,eş ilişkisi, anlaşamama, aile danışmanlığı, çift danışmanlığı,cinseldanışmanlık, eşcinsellik depresyon, kişisel gelişim, takıntı,manik depresif, stress, sınav kaygısı, korku, endişe, panik atak,terapi, öfke, ayrılık, psikolojim bozuldu, akademik sorunlar,psikosomatik, cinsel sorunlar,mutsuzluk, travma, psikolojik,psikolog, psikoterapi seansı,psikoterapi göztepe, kadıköyde psikolog, psikolog sahrayıcedit,psikoterapist, psikolojik destek,psikolojik danışma, psikolog istanbul, psikolog erenköy,ergenlik sorunları, ilişki sorunu,psikolog göztepe, iyi psikolog istanbul, psikolog anadolu yakası,psikolog kadıköy, psikoterapi erenköy, levent teki psikologlar,tüccarbaşı psikolog, psikolog bağdat caddesi, danışmanlık merkezi, psikiyatrist sahrayıcedit,etiler psikolog, anadolu yakası psikolog, psikolog bostancı, ruhsal sorunlar, psikoterapi bostancı,psikolog levent, psikolog nispetiye,psikoterapi bağdat cadde, kişilik bozukluğu uzman psikolog, uçuş fobisi, evlilik danışmanı, özgüven geliştirme,hipnozla panik atak, klinik psikolog, anksiyete, evlilik sorunları, hipnozla öfke kontrolü,hipnozla kilo verme, psikolog,bağdat caddesi psikolog,vajinismus, bireysel terapi,kurumsal danışmanlık, psikolojik danışman, bağdat caddesinde psikolo, ilişki terapisi, kişisel gelişim, depresyon terapi, terapi,suadiye psikolog, çocuk psikolojisi,ergenlik psikolojisi, çocuk psikoloğu, evlilik terapisi, korku,hipnozla zayıflama, kararsızlık,depresyon, aldatma, psikolojik yardım, bağımlılık, hipnozla sigarayı bırakma, panik atak,aldatılma, mmpı, vajinismus terapi,terapist, obsesif kompulsif bozuklu,hipnoterapi, panik bozukluk,psikolojik destek, sosyal fobi,hipnoz, sınav kaygısı, bağdat caddesi panik atak, kişilik bozuklukları, anadolu yakası psikolog, psikolog bağdat caddesi pedagog, aile terapisti, çocuk psikolojisi, ergen psikolojisi, bebek gelişimi, dikkat eksikliği,hiperaktivite, travmalar, psikolojik danışmanlık, okul reddi, okul başarısızlığı, emdr uygulayıcısı,korkular, sınav endişesi, hastane pedagogu, bebeklerde uyku düzeni, pedagog adresleri, ergenler ve cinsellik, çocuklara cinsel eğitim,spor ve çocuklar, internet bağımlısı çocukl, çocuklarda öfke nöbetleri,üstün yetenekli çocuklar, kardeş kıskançlığı, ölüm ve çocuklar,boşanma ve çocuklar, internet kullanımı ve çoc, okul ortamında ölüm, anaokulu ve çocuklar, en doğru okulu seçmek, tırnak yeme alışkanlığı, çocuklarda parmak emme, çocuklarda burun karıştır,hamilelk ve bebeğin zeka,çocuklarda yalan, hastanede tedavi ve çocuk, doğal afetler ve çocuk,evrensel değerler ve çocu, çalışan anne, özgün öğrenme bozukluğu,anne çocuk ilişkisi, baba çocuk ilişkisi, büyük ebeveynler ve çocuk,öğretmen öğrenci ilişkisi, etkin sınıf yönetimi, disiplin yöntemleri, etkin öğrenme, yuvaya gitmek, bebek bakıcıları, disleksi çocuk eğitimi, çocukla iletişim,çocuk bakımı, bebek bakımı,kardeş kıskançlığı, alt ıslatma,tuvalet eğitimi, aile içi iletişim,boşanmış anne-babanın çoc,çcuklardadavranış bozuluğ, parmak emme, tırnak yeme, öfke kontrolü,eşler arası iletişim, uygun eş seçimi, eşler arası çatışma,boşanma, boşanma sonrası yaşam pedagog, çocuk psikologu,psikolojik danışman, çocuk ve aile danışmanlık, ergen psikologu,kekemelik, pedagog nedir,davranış problemleri, okul destek eğitimi, davranış sorunları,pedagog adresleri, aile terapisi,dikkat eksikligi, çocuklarla iletişim,okul-aile ilişkileri, okul problemleri,sınav kaygısı, zeka testleri, çocuk psikolojisi, aile ve çocuk danışmanlığ, özel eğitimci,konuşma terapisti, erken çocukluk,uzman pedagog, okul öncesi öğretmeni, gelişim geriligi, kaygı panik atak, dr pedagog, çocuk danışmanı, hastane pedagog,ergenlik sorunları, okul başarısızlığı, psikolog adresleri,çocuk bakımı, masturbasyon sorunu, yeme problemleri,pedagog telefonu, dil gelişimi,tikler, bebek psikolojisi, aile çocuk iletişimi, duygusal problemler,arkadaş ilişkileri, boşanma, kardeş kışkançlığı, çocuk sevgisi,istanbulda pedagog, çocuk doktoru,aglama krizi, fobiler Anne baba adaylarını bilgilendirme
•Annelik babalık becerilerini geliştirme
•Doğumdan ergenliğe, çocukları tanıma ve ailelerini yönlendirme
•Farklı yaş çocuklarında eğitim- öğretim- davranış sorunları ile akademik-duygusal-davranışsal sorunları saptama ve giderme
•Çocuklarının sorunları ile başetmede ailelere rehberlik
ÇOCUK VE YETİŞKİNLERİN PSİKOLOJİK SORUNLARINA TERAPİ
*İLİŞKİ UZMANI PSİKOLOG*
*İLİŞKİ TERAPİSİ*
*PSİKOLOJİK DESTEK*
*PSİKOLOJİK YARDIM*
*İLİŞKİ TERAPİSTİ*
TV,BASIN,MEDYA,GAZETE VE DERGİLERDE MAKALE VE RÖPÖRTAJ ,Medyaya (TV, Basın) Pedagojik Danışmanlık.
ALT ISLATMA VE KİRLETME SORUNUNA ÇÖZÜM*
KONUŞMA TERAPİSİ*
EVİNİZDE TERAPİ VE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİR.*
OKUL BAŞARISIZLIĞI
*Üstün Zekalı Çocuklar ve psikolojisi
EVLİLİK TERAPİSİ VE AİLE DANIŞMANLIĞI.
*Evlilik Terapisinde İhtiyaç Duyulan Bazı Durumlar:
İletişim Sorunları
Sadakatsizlik(Aldatma)
Duygusal ihmal
İş-Özel hayat arasındaki dengesizlikler
Çocukların davranış ve okul sorunları
Aile bireylerinden birinin kaybı
Aile-içi çatışmalar
Çocukluk dönemi travmaları
Yeniden evlenen çiftler
Yeni evlenme dönemi
Evlatlık alan aileler
Aile-içi şiddet
Aile-içi cinsel/fiziksel/psikolojik taciz
Boşanma Süreci
Çiftlerde Uzlaşma Problemi
Sorun Çözme Stratej
1: ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOSİ,BOŞANMA VE ÇOCUK,AİLE TERAPİSİ
2: ÇOCUKLARIN, GELİŞİM , PSİKOLOJİK,ZİHİNSEL DURUMLARININ İZLENMESİ.
3: WİSC-R ZEKA TESTİ
4: YALAN,TIRNAK YEME,ALT ISLATMA, TİKLER
5: DERS ÇALIŞMAMA, OKUL FOBİSİ ,DİSLEKSİ, DİKKAT EKSİKLİĞİ
6: SÖZ DİNLEMEME
7: AŞIRI HAREKETLİLİK, EPİLEPSİ ,DESTEK TERAPİ.
8: ÖFKE KONTROLÜ TERAPİSİ, UYUM VE DAVRANIŞ
SORUNLARI ,HIRÇINLIK ,SALDIRDANLIK,SÖZ DİNLEMEME,SÜREKLİ AĞLAMA, YEMEK YEMEME,TUVALET EĞİTİMİ.
9: KONUŞMA TERAPİSİ,KEKEMELİK
10: ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ, DİKKAT ,ALGILAMA HAFIZA SORUNLARI.
11: SINAV KAYGISI
12: YETİŞKİNLERE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
Depresyon
Kendini Tanıma İsteği
Kişiler Arası İlişkilerde Sorunlar
Performans Kaygısı
Performans Düşüklüğü
Stres Bozuklukları
Panik Bozukluk
Yüzme Bozuklukları
Uyku Bozuklukları
Obsesif ve Kompulsif Bozukluk
Soysal Fobi ve Anksiyete Bozuklukları
Mobbing
Cinsel Kimlik ve İşlev Bozuklukları
Çeşitli Fobilere Yönelik Tedavi Programları
Kişilik Gelişim Programları
Pozitif Ruh Sağlığı
İçgörü ve Farkındalık Terapileri
13: KENDİNE GÜVEN VE KENDİNİ SEVME TEKNİKLERİ
14: EVLİLİK TERAPİSİ VE DANIŞMANLIĞI
15: ÖFKE KONTROLÜ TERAPİSİ,DEPRESYON,STRES VE PANİK ATAK TERAPİSİ
16: YANLIZLIK PSİKOLOJİSİ
17: AŞIRI HEYCANLANMA VE KORKULAR
18: HAMİLE PSİKOLOJİSİ
19: BAĞIMLILIK TERAPİSİ
20: BOŞANMA VE ETKİLERİ
21: CİNSEL SORUNLAR
22: ALDATMA VE ADATILMA PSİKOLOJİSİ
EVİNİZDE TERAPİ VE DANIŞMANLIK
- Televizyonun Çocuklar Üzerindeki Etkisi
- Evlilik Sorunları Ve Evlilik Terapisi
- Çocuklarda Ve Ergenlerde Depresyon Ve Tedavisi
- Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Yardım Ve Psikolojik Danışman
- Çocuklarda Çalma, Saldırganlık, Söz Dinlememe, Uyum Ve Davranış Sorunları
- Çocuklarda Yalan Söyleme Ve Çözümü
- Çocuklarda Korkular Ve Kaygı
- Sınav Kaygısı Ve Başa Çıkma Yolları
- Stresle Başa Çıkma Yolları
- Çocuk Ve Ergen Psikiyatrisi
- Otizm Ve Tedavisi
- Çocuklara Uygulanan Zeka Testleri
- Sosyal Fobi , Panik Atak Ve Tedavisi - Çocuk Ve Ergenlerde Anksiyete Bozuklukları
- Okula Gitmek İstememe Ve Çözümü (Okul Fobisi)
- Kekemelik Ve Tedavisi
- Evlilik Ve Aile Danışmanlığı - Aile Terapisinin Amacı
- Okul Başarısızlığının Nedenleri
- Öğrenme Güçlüğü Ve Çözümü ( Disleksi)
- Çocuklarda Dikkat Eksikliği Ve Dikkat Sorunu
- Çocuklarda Uyku Bozuklukları
- Çocuklar Açısından Boşanma Ve Aile Terapisi
- Pedagog, Psikolog, Psikiyatrist Kimdir?
- Kadını Vajinismus Sorununa İten Hurafeler
- Çocuklarda Tikler,takıntılar Ve Terapi Yöntemleri
- Depresyon Ve Terapisi
- Çocukta Tuvalet Eğitimi Ve Alt Islatma (Alt Kirletme) Problemi
- Konuşma Terapisi Ve Kekemelik
- Ergenlik Psikolojisi Ve Ergenlik Sorunları
- Çocuk Psikolojisi Ve Çocuk Psikoloğu
- Pedagog Kimdir? Çocuğunuzu Ne Zaman Bir Pedagoga Götürmelisiniz?
- Evlilik Terapisi Nedir ? Kimler Evlilik Terapisi Almalıdır ?
- Çocuklarda Sık Rastlanılan Sorunlar Ve Kısa Öneriler
- Boşanmanın Çocuk Üzerinde Psikolojik Ve Sosyolojik Etkileri
- Stres Düzeyi Ve Yaratıcılık İlişkisi
- Dil Gelişimi Ve Konuşma Bozuklukları
- Zeka, Zeka Testleri Ve Zekayla İlgili Psikolojik Testler
- Yaşlara Göre Çocuk Gelişimi
- Meslek Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler Ve Mesleki Rehberlik
- Çalışan Annelerin Çocuklarında Görülen Problemler
- Çocuklarda Aşağılık Duygusunu Şiddetlendiren Faktörler
- Aile Ve Ruh Sağlığı
- Hiperaktif Çocuklar Ve Buna Bağlı Ortaya Çıkan Problemler
- Çocuk Ve Ergen Psikolojisi
- Ülkemizde Özel Çocuk Eğitimi
- konuşma terapisi, psikolojik danışman, ilişki psikoloğu, aile ve çocuk danışmanlığ, kekemelik tedavisi, alt ıslatma, sınav kaygısı,okul başarısızlığı, öğrenme güçlüğü,üsküdar, çocukta dışkı kaçırma,yemek yememe, hiperaktif çocuklar, konuşma bozukluğu,konuşma terapisi kadıköy,sözdinlememe, dikkat eksikliği tedavisi, aile terapisi, okuldan kaçma, okul fobisi, kardeş kıskançlığı, pedagog adresleri,ergenlik sorunları, çocukta tikler,okuma yazma problemi, istanbul kızıltoprak peda, evlilik danışmanı,aile danışmanı istanbul, boşanma terapisti, bireysel terapi, evlilik terapisi, dil ve konuşma terapisi,cinsel terapist istanbul, aglama krizi, dikkat ve algı testleri, fobilerin tedavisi, aldatma terapisi, evlilik ve aile terapisi, ergenlik psikolojisi,wisc r zeka testi, aile evlilik terapisti, problemli çocuk,psikoterapi merkezleri, yeterli pedagog, psikolojik yardım merkezl, artıkülasyon bozukluğu,avrupa yakası pedagog, psikolojik danışmanlık, istanbulda pedagog,çocuklarla iletişim
0533 373 81 23